L’estiu és un bon moment per fer tot allò que t’agrada però també és un moment ideal per a enfortir els continguts que més et costen i per recuperar les matèries pendents.

Els alumnes que hagin suspès la matèria han de presentar de manera obligatòria els Deures d’Estiu penjats al Moodle de l’Institut. Els que hagin obtingut la qualificació de suficient o de bé, se’ls recomana que els facin i, els que hagin tret més nota, poden fer-los de manera opcional. Els deures d’estiu del Moodle comptaran un 30% de la nota de recuperació dels exàmens de setembre i, pels alumnes amb la matèria aprovada al juny, la seva realització els servirà per apujar la nota del 1r trimestre del curs següent.

Al marge dels deures, tal i com ja hem parlat a classe, a la matèria de llengua castellana i literatura hi ha diversos aspectes que cal dominar. Com que tothom té habilitats i dificultats diferents, deixo aquí unes indicacions per a enfortir les diverses habilitats de la matèria.

Millorar la gramàtica:

  • Per repassar la gramàtica de 1r d’ESO, pots anar a les entrades llistades a la categoria Morfología (Tipos de palabras) i fer els exercicis enllaçats. També pots repassar els mapes conceptuals.
  • Per repassar la gramàtica de 2n d’ESO, pots anar a les entrades llistades a la categoria Sintaxis (Grupos de palabras) i fer els exercicis enllaçats. També pots repassar els mapes conceptuals del curs, i si et cal, els continguts de morfologia de 1r, anant a l’enllaç del punt superior.
  • Per repassar la gramàtica de 3r d’ESO, pots anar a les entrades llistades a les dues categories dels punts anteriors.

Millorar l’ortografia i la puntuació:

Millorar la comprensió:

  • Per millorar la comprensió, pots practicar fent resums dels textos proposats als deures d’estiu del teu curs penjats al Moodle de l’institut, subratllant les idees principals, buscant les paraules que no entenguis al diccionari…
  • També pots llegir llibres que t’interessin, adequats a la teva edat. Deixa’t aconsellar pel personal de les biblioteques. Si busques algun llibre en concret, pots mirar a quina biblioteca està disponible, anant al catàleg Argus de les biblioteques públiques i demanar que te’l facin arribar.
  • També pots anar a l’enllaç que proposo en el següent apartat.

Millorar l’expressió:

  • Pots millorar la comprensió i l’expressió “jugant” a ordenar oracions amb els enllaços que es proposen a l’entrada Mejora tu expresión.

Millorar el vocabulari:

Millorar el coneixement bàsic de l’idioma (per a estudiants nouvinguts):

  • Ves a l’enllaç VER-TAAL del Blogroll i practica amb els exercicis de gramàtica i de vocabulari.
  • Ves a l’enllaç  Indiana.edu del Blogroll i practica els exercicis.

Molt bon estiu a tothom!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: