creació literariaAvui us proposo un exercici d’escriptura i creativitat que m’haureu d’entregar el dia 18 de gener. Consta de dues parts:

1.- Escriure un conte continuant l’estil d’un dels encapçalaments proposats. Recordeu que els contes han de tenir plantejament-nus-desenllaç, que han de tenir un narrador adequat al conte que us plantegeu, personatges interessants, que han de pertànyer al subgènere literari que us suggereix l’encapçalament proposat (sentimental, aventures, misteri, ciència-ficció…), que han d’estar situats en un espai-temps acords a les pistes que donen els fragments inicials… Cal que reflexioneu bé i establiu bé les bases narratives del conte abans de posar-vos a escriure. L’extensió màxima és d’una cara de Din-A4 a ordinador amb lletra Arial 12 i interliniat senzill. Podeu consultar diccionaris i gramàtiques.

2.- Crear una il.lustració adequada al conte en dues o tres dimensions. Podeu utilitzar materials de la següent llista però cap altre: fulls din A3, llapis, llapis de colors, retoladors, pintures, ceres, tisores, maquineta, goma d’esborrar, cola en barra, pinzells (i tot el que calgui per pintar: draps, aigua, paleta), regle, cinta de pintor prima. També podeu utilitzar tot tipus de papers i cartrons de reciclatge, safates, capses de sabates o de medicaments o d’aliments…, oueres, filferro fi, fil de cuca, llana i trapillo, espuma, llibres vells, retalls de roba, cola blanca i taps d’envasos.

FRAGMENTS QUE PODEU ESCOLLIR PER INICIAR EL VOSTRE CONTE:

Fragment 1: “En la noche siguiente me enamoré de ella. Me pasé la noche en duermevela, añorándola, soñando con ella, creyendo sentirla a mi lado, hasta que me daba cuenta de que estaba agarrando la almohada o la manta.”

Fragment 2: “Nada lo presagiaba en aquel momento, pero, exactamente en aquel mismo punto, cuarenta y seis horas más tarde, estaría a punto de arrojar el cuerpo de un hombre a las quietas aguas del Nilo.”

Fragment 3: “En la alegre Inglaterra de los viejos tiempos… vivía un famoso arquero capaz de disparar una flecha emplumada tan certeramente como…”

Fragment 4: “En la noche del 20 de diciembre de 1849 un violentísimo huracán azotaba a Mompracem, isla salvaje de siniestra fama, guarida de temibles piratas situada en el mar de la Malasia, a pocos centenares de kilómetros de las costas occidentales de Borneo.”

Fragment 5: “Aquel panorama era sencillamente grotesco. El cuerpo sin vida de Kate yacía bocabajo, los brazos habían sido arrancados de su sitio y una porción de su abdomen estaba expuesto. El lóbulo de la oreja derecha presentaba un patrón de corte oblicuo.”

Fragment 6: “¡Una nave! No había ningún control espacial ni despegue autorizado. Se suponía que el flujo aeroespacial debía estar despejado. No podía ser. Una nave en el sistema lunar significaba sólo una cosa: era de otro planeta.”

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: