No hi ha res més frustrant que, després d’haver-te passat diverses hores corregint textos escrits vostres, quan us els torno, amb prou feines us els mireu i els arxiveu directament a la carpeta.

Per tal que pugueu aprofitar les correccions per millorar els textos que produïu, fa temps que vaig decidir que serieu vosaltres els que us els corregirieu, partint d’un codi de pistes que jo us proporciono. Vaig buscar informació sobre com fer-ho i al final, el mecanisme que aplico a les aules és el següent:
-m’entregueu els textos,
-marco els errors que hi ha segons el codi que facilito aquí a sota (obtingut de la barreja de propostes diferents i adaptat a la meva manera de fer),
-us torno el text i us dono una setmana de marge perquè me’l torneu a entregar amb les correccions fetes. Podeu fer servir diccionaris, gramàtiques…
-recullo el text nou i el vell per veure com heu millorat. Si la millora és substancial, la nota original de l’exercici pot pujar.

Potser fem menys textos, però cadascun de vosaltres treballa amb els seus propis errors i aprèn com millorar el seu propi estil. A part que no només corregiu les faltes d’ortografia, si no que també milloreu la morfologia i sintaxi.

Deixo aquí el document que resumeix el codi de senyals per corregir:

Marcas CorrecciónTextos Escritos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: