Aquestes pautes que deixo aquí són les que utilitzo al Batxillerat per ensenyar-vos a reflexionar sobre els textos i la relació que tenen les diferents parts que els composen. Les aplico a tots els tipus de textos que hi ha, fins i tot els literaris, ja que la reflexió sobre l’Adeqüació del text, comporta el coneixement del context literari; la reflexió sobre la Coherència, comporta la relació amb el gènere literari i les seves particularitats i la reflexió sobre la Cohesió, comporta l’apreciació dels mecanismes lingüístics, incloses les figures literàries.

El fet de resumir les preguntes d’anàlisi en un sol full,  us en facilita la memorització i per tant, en facilita la seva aplicació sistemàtica, fent que el fet de reflexionar sobre els textos sigui una pràctica habitual a les meves classes. Això dóna peu, com anireu comprovant, a comprendre molt millor els textos de totes les matèries i a millorar notablement la reflexió necessàra abans d’escriure un text o de contestar una pregunta d’examen.

Com que són unes pautes força senzilles d’aplicar i el sistema d’autopreguntes aplana el camí, també acostumo a introduir  aquesta pauta a 3er i 4rt d’Eso i així vaig familiaritzant-vos amb l’anàlisi i comentari de textos que cal a Batxillerat.  Voldria afegir que el punt de partida de l’elaboració d’aquesta pauta és d’un llibre que l’Editorial Santillana va plantejar per al primer Batxillerat LOGSE. A mi, tal i com està ara, em va bé, i a vosaltres, quan us hi acostumeu, ja veureu que també.

Modelo de análisis textual

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: